Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

 

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

 

 

Πρόκειται για τους σύγχρονους κατοίκους  της χώρας μας οι οποίοι, ύστερα από  τον μακραίωνα βαρβαρικό τουρκικό ζυγό και τους  όσους τη βρήκαν ασφαλές  καταφύγιο σε ανώμαλες και πολεμικές καταστάσεις στις χώρες τους, δεν ξέρω σε ποιο βαθμό μπορούν να θεωρηθούν στο σύνολό τους απόγονοι των αρχαίων προγόνων μας. Θα μου πείτε ότι οι  Βόρειοι Μακεδόνες θεωρούσαν εαυτούς απογόνους του μεγάλου Αλεξάνδρου και φαίνεται ότι επαναφέρουν  αυτή την εμμονή τους και μετά την  συμφωνία των Πρεσπών, επανερχόμενοι στον αλυτρωτισμό τους. Εν τω μεταξύ πάντα στόλιζαν τη χώρα τους με αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και ας βρέθηκαν στην περιοχή μας ,με τους λοιπούς Σλάβους , 900 περίπου χρόνια μετά τη βασιλεία του Φιλίππου και του γιούτου Μ. Αλεξάνδρου!!!  

Ο Ισοκράτης δέχεται ότι «Όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνες», όπως αναφέρει  στον  ‘’Πανηγυρικό’’ του.  Η συγκεκριμένη φράση λοιπόν έχει ειπωθεί αφειδώς τα τελευταία χρόνια από προέδρους , πολιτικούς, δημοσιογράφους κλπ. Ο λόγος της συνεχούς χρήσης της,  αποτελεί και ένα καλό πρόσχημα, για να πείσουν  όσους Έλληνες αντιδρούσαν και αντιδρούν στις ελληνοποιήσεις αδιακρίτως όλων των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών που δεν  προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές ή προσφύγων (που σπούδασαν ή θα σπουδάσουν στα ελληνικά σχολεία), ότι όπως είχαν πει και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, όσοι μετέχουν στην παιδεία μας πρέπει αυτομάτως να θεωρούνται Έλληνες, ανεξαρτήτως  εθνικών και φυλετικών χαρακτηριστικών. Συχνά όμως οι αυτόχθονες δεν αποτελούν και το καλύτερο παράδειγμα  προς μίμηση.

Τι συμβαίνει λοιπόν τα τελευταία πολλά χρόνια και κυρίως στη διάρκεια και μετά τον τουρκικό ζυγό;; Οι γνήσιοι, όπως ισχυρίζονται Έλληνες, στη διάρκεια της τουρκοκρατίας, τέθηκαν στο πλευρό των κατακτητών και πολλοί τους υπηρέτησαν, αποκτώντας τα ‘’τσιφλίκια’’ τους. Κάτι ανάλογο  συνέβη, αλλά σε μικρότερη κλίμακα,  και μετά  το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, που οι Έλληνες,  διαμοιράστηκαν σε αγγλόφιλους, γερμανόφιλους, γαλλόφιλους κλπ, βοηθούμενοι σημαντικά  στην ανέλιξή τους στην πολιτική κονίστρα και στην οικονομική ζωή της χώρας, και συνεπώς δεν είναι μόνο οι δυστυχείς μετανάστες, που οδήγησαν τη χώρα στη  νεώτερη  κατάντια της.

 Μέσω της ΕΟΚ και στη συνέχεια  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνέρρευσαν στη χώρα μας δισεκατομμύρια, που κυριολεκτικά μας έσωσαν κυρίως οικονομικά , πολλά από τα οποία σπαταλήθηκαν αντιπαραγωγικά ή και κομματικά, από κυβερνήσεις που – λίγο πριν - φώναζαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο . Για να δείξουν δε τον αντιευρωπαϊσμό τους, οδηγούσαν τους νόμιμους ελεγκτές της Ε.Ε. σε ξενοδοχεία και όχι στα Υπουργεία και γύριζαν την πλάτη στους ευρωπαίους συνομιλητές.  Οι ευρωπαίοι δε έφθασαν στο σημείο να μας προτείνουν ‘’συναλλαγή ’’που κάποιοι  δεν αρνήθηκαν,, για να αποχωρήσουμε από της Ε.Ε. Δεν έπαυσαν  όμως ποτέ να καταφέρονται κατά των Εταίρων μας στην Ευρώπη και ας το παίζουν ευρωπαϊστές, αποδεχόμενοι  διατάξεις που τους βολεύουν, συμπεριλαμβανομένου  και του ΚΚΕ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΈΧΕΤΑΙ  ΟΎΤΕ ΤΗΝ  ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ..

Δεν φταίνε λοιπόν μόνο οι λαθρομετανάστες και άλλοι που βρέθηκαν στη χώρα μας εκόντες-άκοντες, σε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάποια περίοδο , αλλά  και εμείς οι νεώτεροι ‘’γνήσιοι’’ με την υπερηφάνεια που περιέβαλλε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. 

Στην πρώτη παράγραφο του παρόντος, αναφέρομαι  στον χαρακτηρισμό ‘’τουρκικό βαρβαρισμό, χωρίς να είναι απόλυτα σαφής η έννοια του βαρβάρου και η φράση που μάθαμε νωρίς ‘’πάς μη Έλλην βάρβαρος’’. Από τις αμέτρητες έρευνες στην ελληνική γραμματεία που έγιναν από ειδικούς , δεν αναφέρεται πουθενά η πατρότητα της φράσης. Προφανώς προέκυψε στην προσπάθειά τους  να κατανοήσουν τη γλώσσα και να συνεννοηθούν, με τις πολυπληθείς εθνότητες  που μετοίκησαν στις όμορες περιοχές με τη χώρα μας. Ίσως  αποτελεί συμπέρασμα  εκφράσεων του Σωκράτη ή του Μ. Αλέξανδρου  στη μεγάλη εκστρατεία του. Στην αρχαία εποχή βάρβαρος θεωρείτο ο αλλόγλωσσος ακόμα και ο αλλοεθνής και οι μεταγενέστεροι λαοί, όπως οι Ρωμαίοι, θέλησαν να κάνουν μια διάκριση μεταξύ των Ελλήνων και αλλόφυλων πληθυσμών. Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αταλάντη Λοκρίδας, T.K. 35200, Φθιώτιδα, Greece
Γράφω για να εξωτερικεύσω προσωπικές μου σκέψεις και να μοιραστώ εμπειρίες και γεγονότα που βίωσα προσωπικά στη μακρόχρονη υπηρεσιακή και ιδιωτική μου διαδρομή.