Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ

 

        ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΉ  ΑΜΝΗΣΙΑ

 

 

Δεν ξέρω αν αποτελεί φαινόμενο των καιρών, είμαι όμως βέβαιος ότι παρουσιάζει εποχιακή έξαρση και στη χώρα μας μια ιδιαίτερα αυξημένη έξαρση και ίσως όχι μόνο λόγω των επικείμενων εκλογών. Μια ζωή προσπαθούν να ξεγελάσουν τον λαό με τις διάφορες ίντριγκές τους.

Ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ παράξενο αλλά συνάμα και επικίνδυνο ον. Αν μάλιστα περιοριστούμε στους πολιτικούς μας, θα διαπιστώσουμε ότι το φαινόμενο έχει φθάσει στα όριά του και αυτό εγκυμονεί,  κινδύνους και συμφορές για το κοινωνικό σύνολο. Κάποιοι κομματικοί χώροι προβάλλουν με τη μέγιστη δυνατή πειστικότητα, ωραία μεν αλλά απραγματοποίητα πράγματα και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους.

Κάποιοι που  ζήσαμε προσωπικά τα γεγονότα μιας αλήστου  μνήμης εποχής ,που αποτελεί στίγμα  για την ανθρωπότητα   ή  όσοι ενημερώθηκαν  από τεκμηριωμένες πηγές για την εγκληματική τους  δράση, δεν αποδέχονται  τα κηρύγματά τους. Η νεώτερη γενιά όμως, που περιορίζεται στις πληροφορίες του διαδικτύου, δε θα μάθει  ποτέ για τα εγκλήματα που προκάλεσαν στους  λαούς οι  φασίστες και  οι αυτοαποκαλούμενοι επαναστάτες, που ακολούθησαν πιστά το παράδειγμα του ‘’πατερούλη’’ Στάλιν και δημιούργησαν τον εμφύλιο στη χώρα μας. Οι νεότεροι, εύκολα μπορούν να πέσουν θύματα της προπαγάνδας που την έχουν καλύψει με το πρόσχημα της δημοκρατίας ,του  ριζοσπαστισμού,   της δήθεν φιλοπατρίας και του προοδευτισμού. Οι άνθρωποι κρίνονται από τα έργα  και τον πρότερο βίο τους και όχι από τα ωραιοποιημένα τους λόγια . Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του, λέει ο λαός . Συνεπώς στη μικρή αυτή χώρα όλοι γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και ως γνωστόν ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο.

Το θέμα αυτών που υπονοώ και αποφεύγω να κατονομάσω, λόγω των προσεχών εκλογών, δεν ανάγεται στην πολιτική αλλά στην επιστήμη που εξετάζει τα συμπτώματα της επιλεκτικής αμνησίας, για να θολώσουν τα νερά. Πέραν όμως της διάγνωσης, δεν έχουμε το δικαίωμα να τους εντάξουμε στους καλοπροαίρετους αιθεροβάμονες, αλλά να τους προσέχουμε διότι ξανάρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι. Αντώνης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αταλάντη Λοκρίδας, T.K. 35200, Φθιώτιδα, Greece
Γράφω για να εξωτερικεύσω προσωπικές μου σκέψεις και να μοιραστώ εμπειρίες και γεγονότα που βίωσα προσωπικά στη μακρόχρονη υπηρεσιακή και ιδιωτική μου διαδρομή.