Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΔΙΥΛΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΤΗΝ ΔΕ ΚΑΜΗΛΟΝ ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΣ

 

ΟΙ ΔΙΥΛΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΤΗΝ ΔΕ ΚΑΜΗΛΟΝ  ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΕΣ

 

 

Κάνοντας ζάπινγκ στη Δημόσια Τηλεόραση αργά χθες το βράδυ, σταμάτησα σε μια σημαντική πολιτική συζήτηση , γιατί διαπίστωσα ότι οι εκπρόσωποι των τριών  μεγαλύτερων κομμάτων και ένας-δυο από τα μικρότερα, συζητούσαν με φανατισμό το  για το ‘’άρτι ανακοινωθέν ’’πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη. Φανατικότερη υπερασπίστρια υπήρξε μια κυρία, το όνομα της  οποίας, με εντολή του Βέλγου εισαγγελέα   είχε αναμιχθεί σε διεθνές σκάνδαλο και υπήρξε έγκλειστος των βελγικών φυλακών. Η  χώρα μας δε απέκτησε [ δικαίως ή αδίκως] σπουδαία διασημότητα.  Η κυρία αυτή επέμενε  στην ηθική πλευρά του θέματος της εμμονής εις το θέμα από την ‘’κακή’’ κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από το ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους  μικρότερων κομμάτων,

Το τελευταίο, - της συνεπικούρησης- μου θύμισε σκηνές από τα ‘’γιουρούσια΄΄ των δελφινιών στο κυνήγι ψαριών, που συνοδεύονται από  σμήνη γλάρων να υπερίπτανται της σκηνής για να αρπάξουν ότι ξεφεύγει από τα δελφίνια, δηλαδή ό,τι κομμάτι ξεφύγει από το κυνήγι.

Εντυπωσιακότερο όμως ήταν το γεγονός ότι μιλούσαν για ηθική άτομα  όπως   [ η ευειδέσταττη κυρία του πάνελ] με την πρόσφατη φυλάκισή της στο Βέλγιο και το ΠΑΣΟΚ, που ξέχασε τα πάμπερς που κρίθηκαν με την ψήφο του Προέδρου και τις υποθέσεις  Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη , Παπαντωνίου και σία, που τους έπιασαν με τράγο στην πλάτη. Όσο για τα μικρότερα κόμματα έπαιζαν το παιχνίδι των γλάρων στο ψάρεμα. Είπα μέσα μου, πολύ σιγά, για να μην το ακούσω ούτε ο ίδιος , το γνωστό απόφθεγμα ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!! Ίσως τέτοιες καταστάσεις είχε κατά νου και  ο αείμνηστος υπερασπιστής της δίκης των πάμπερς, όταν έλεγε το περιβόητο ‘’ εσείς δεν δικαιούστε ΔΙΑ να ομιλείτε’’.

Στην αρχή σκέφθηκα να βάλω σαν τίτλο, εκείνον της κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά, φωνάζει ο κλέφτης, αλλά προτίμησα  τον λόγο του Χριστού για τους Φαρισαίους, μήπως η θεία φώτιση βοηθήσει τους αστόχαστους να ανανήψουν.

Όσον αφορά γενικώς το ‘’πόθεν έσχες΄΄, όπως μέχρι σήμερα  εφαρμόζεται από την Βουλή, ασχολείται ακροθιγώς και μόνο με το ‘’ ΈΣΧΟΣ’’, όπως το λέει ο λαός και ελάχιστα έως καθόλου, με το πόθεν.  Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αταλάντη Λοκρίδας, T.K. 35200, Φθιώτιδα, Greece
Γράφω για να εξωτερικεύσω προσωπικές μου σκέψεις και να μοιραστώ εμπειρίες και γεγονότα που βίωσα προσωπικά στη μακρόχρονη υπηρεσιακή και ιδιωτική μου διαδρομή.