Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ - ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΛΟΓΙΚΉΣ

 

      ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ

              Παιχνίδια Λογικής

 

Είναι μια διαπίστωση που δεν αμφισβητείται από κανένα, αφού, κατά κοινή ομολογία, τα πάντα είναι ρευστά . Πριν όμως  μπούμε στην  εποχή μας, θα αρχίσω από τα προσωπικά μου, που επίσης και ίσως δικαίως δεν πάνε καλά και το θεωρώ λογικό και αναμενόμενο, ‘’δεδομένων των αναλογιών’’, όπως λέγαμε παλιά, που μιλούσαμε ακόμα Ελληνικά. Αυτό αφορά μόνο εμένα και αποτελεί  μια φυσική ηλικιακή συνέπεια, που  αφορά την παράταση επιβίωσης, για την οποία ουδόλως  ενδιαφέρομαι .

Πάμε λοιπόν παρακάτω, στα γενικότερα και σημαντικά  υπαρξιακά  παγκόσμια προβλήματα που αφορούν τη ζωή ανθρώπινων υπάρξεων για το παρόν και το ‘’ άγνωστο’’   μέλλον τους. 

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στα εσωτερικά μας που είναι  χιλιοειπωμένα, αλλά στα παγκόσμια, όπου τίποτα πια δεν είναι βέβαιο και δεδομένο.    Έχουμε αρχίσει να ξαναζούμε καταστάσεις πολέμων, με  αναμενόμενη εξέλιξη τη  γενίκευσή τους, αφού η μοναδική δύναμη που θα μπορούσε να τους αναστείλει είναι ο ΟΗΕ. Αυτός είναι αδρανοποιημένος, αφού μόνιμα μέλη του με δικαίωμα βέτο πρωτοστατούν στις εμπόλεμες περιοχές, απειλώντας μάλιστα και με  χρήση των πυρηνικών όπλων. Το τελευταίο το θεωρώ μάλλον ως αιωρούμενη απειλή, για να εκβιάσει λύσεις στα επιδιωκόμενα που δεν τους εξυπηρετούν, αφού γνωρίζουν καλά ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και οι απειλούντες ενδιαφέρονται για τον εαυτούλη τους ,για να καρπωθούν και απολαύσουν τον λαϊκό πλούτο που σφετερίστηκαν με την πλαστή ιδεολογική τους μετάλλαξη.

 Από την άλλη πλευρά είναι αστείο μια ηγέτιδα χώρα να μην μπορεί να υποδείξει δυο υποψήφιους της ‘’προκοπής’’ για την προεδρία της. Είναι σχεδόν γελοίο να φθάνουμε στην δωδεκάτη για να εξαναγκάζεται να ομολογήσει ο σχεδόν συνομήλικός μου την αδυναμία του να συνεχίσει την υποψηφιότητά του.  Ευτυχώς την τελευταία στιγμή, φάνηκε κάποιο φως στο τούνελ που ανοίγει κάποιες προοπτικές να περισωθεί  ό,τι ακόμα μπορεί να σωθεί. Ο έτερος υποψήφιος – υπόδικος με αμέτρητες  σοβαρές κατηγορίες  και εκκρεμούσες δίκες σε βάρος του – με ύφος που  τρομάζει , δηλώνει ότι η Αμερική θα κλειστεί  στον εαυτό της, αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις της  έναντι των συμμάχων της.

Θα κλείσω, συντομεύοντας για τους γνωστούς προσωπικούς μου λόγους, με το Κυπριακό  που όλοι  οι μεγάλοι , ομνύοντας υποκριτικά στη δημοκρατία, ανέχονται για 50 συναπτά χρόνια, την παράνομη εισβολή και κατοχή μιας ανεξάρτητης χώρας, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Δεν είναι μόνο ένα απλό πρόβλημα διεθνούς δικαίου, που ζητείται η επίλυσή του, αλλά μια μακρόχρονη υποχρέωση όλων των μεγάλων, που  κωφεύουν και χαϊδεύουν τα αφτιά της Τουρκίας των 80 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων – πελατών για εμπορικούς και άλλους  παρεμφερείς λόγους. Η χώρα αυτή διεκδικεί την επαναφορά της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και θέλουν να την κρατήσουν σε μια δημοκρατική συμμαχία, ενώ έχει εξελιχθεί σε  δικτατορία με αναθεωρητικές θέσεις. Το μόνο που μπορώ να πω, χωρίς φόβο και πάθος είναι ‘’ντροπή’’ στον υποτιθέμενο πολιτισμένο κόσμο που επικαλείται φαρισαϊκά τη δημοκρατία αλλά ανέχεται την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και κρατεί αιχμάλωτη μια ολόκληρη σύγχρονη δημοκρατία, κρατώντας  τους κατοίκους της αιχμάλωτους στην ίδια τους τη χώρα.   Αντώνης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αταλάντη Λοκρίδας, T.K. 35200, Φθιώτιδα, Greece
Γράφω για να εξωτερικεύσω προσωπικές μου σκέψεις και να μοιραστώ εμπειρίες και γεγονότα που βίωσα προσωπικά στη μακρόχρονη υπηρεσιακή και ιδιωτική μου διαδρομή.