Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ

ΓΥΝΑΙΚ0ΚΤΟΝΙΑ

 

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεν είμαι νομικός και ότι κατέχω τις ελάχιστες γνώσεις ως αυτοδίδακτος, ώστε να είμαι συνεπής με την γενική αρχή του δικαίου ότι ‘’δεν επιτρέπεται άγνοια Νόμου’’. Έχουν γίνει αγώνες και συνεχίζονται ‘’φοβάμαι με κάποιες υπερβολές ‘’ τις οποίες δεν μπορώ να εκτιμήσω επακριβώς, ως μη ειδικός,στην προσπάθεια της ‘’ισότητας’’ των δύο φύλων, ενώ πρόκειται για ισονομία. Νομίζω ότι η διαφορά των δύο όρων είναι σαφής, με την παρατήρηση ότι στην  ισότητα υπεισέρχονται και οι φυσικοί όροι διάκρισης μεγέθους και βιολογικής τους διαφοράς. Η δεύτερη αποδοχή δεν αποτελεί απλώς νομικό όρο αλλά πραγματική νομική αναγκαιότητα. Κάθε προσπάθεια στρέβλωσης  της φυσικής πραγματικότητας αποτελεί ‘’διάκριση και ρατσισμό’’. Δεν θέλω να επεκτείνω τις απορίες μου σε περίπτωση εφαρμογής του όρου ‘’γυναικοκτονία’’, διερωτώμενος, μεταξύ άλλων, πώς θα γίνεται  μια ενδεχόμενη διάκριση χαρακτηρισμού στα ομόφυλα ζευγάρια;;; Και το βασικότερο στοιχείο αντίδρασης στην εφαρμογή του όρου, είναι  η απάρνηση της ανθρώπινης υπόστασης των γυναικών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο όρος δεν εφαρμόζεται ούτε στις πολιτισμένες χώρες που υπερασπίστηκαν και πρωτοστάτησαν στην απελευθέρωση και ίση μεταχείριση των γυναικών.

Στη χώρα μας υπάρχουν πράγματι διακρίσεις ‘’στην πράξη’’ κατά των γυναικών , όπως και σε πολλές κατηγορίες ανδρών, οι οποίες  για τις γυναίκες άρχισαν να περιορίζονται μέχρις εξαλείψεως στις ημέρες μας. Έχουμε ήδη και μάλιστα με γενική αποδοχή ,  επιτυχημένη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πολλές γυναίκες σε υψηλά αξιώματα και στελέχη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας. Σκοπός μας πρέπει πλέον να είναι η προσέγγιση  και συμφιλίωση των δύο ή ‘’περισσότερων’’ αποδεκτών και νόμιμων φύλων στη χώρα μας. Οι επιζητούμενες και επιχειρούμενες πρόσθετες διακρίσεις προκαλούν πολλάκις τα αντίθετα αποτελέσματα.

Προσωπικά, στα 90 μου, έχω γνωρίσει αμέτρητες περιπτώσεις, που αφορμές αποτελούν κάποιες γυναίκες – μητέρες, οι οποίες στην προσπάθειά τους να μη χάσουν την επιρροή τους, επεμβαίνουν και επηρεάζουν τη στάση του ‘’κανακάρη τους έναντι της ‘’ξένης’’ που μπήκε στην οικογένειά τους !!! Με αυτή τη λογική νομίζω ότι πρέπει και οι ‘’κυρίες’’ να κάνουν μια ενδοσκόπηση και να ανακαλύψουν και τη δική τους ευθύνη στην πράγματι αφύσικη αυτή και διακριτική ανατροφή των παιδιών από την συνήθως ασχολούμενη μητέρα!!!

Η διαμάχη αυτή  μεταξύ των δύο φύλων, έχει βαθιές ρίζες, εξικνούμενες μέχρι την επιλογή συζύγου για τον Αυτοκράτορα Θεόφιλο, που οργάνωσε η μητρυιά του Ευφροσύνη με συμμετοχή και της Κασσιανής.

Ο Θεόφιλος στη διαδικασία επιλογής συζύγου, θαμπωμένος από την ομορφιά της, όταν την πλησίασε της είπε «διά γυναικός ρρύη τ φαλα», “Από μία γυναίκα ήρθαν στον κόσμο οι συμφορές”, αναφερόμενος στην Εύα.

Η ετοιμόλογη απάντηση της Κασσιανής, “εκ γυναικός πηγάζει τα κρείττω” που υπονοούσε την Θεοτόκο, ενεργοποίησε τα εγωιστικά αντανακλαστικά του Θεόφιλου που την απέρριψε και επέλεξε τη Θεοδώρα. Στο ιστορικό αυτό περιστατικό νομίζω ότι δεν αναφέρεται τυχαία η οργάνωση της τελετής από την Ευφροσύνη!!!. Τελειώνω με τη διατύπωση  ότι  ο όρος ανθρωποκτονία, περιλαμβάνει απολύτως ισότιμα άνδρες και γυναίκες.  Αντώνης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αταλάντη Λοκρίδας, T.K. 35200, Φθιώτιδα, Greece
Γράφω για να εξωτερικεύσω προσωπικές μου σκέψεις και να μοιραστώ εμπειρίες και γεγονότα που βίωσα προσωπικά στη μακρόχρονη υπηρεσιακή και ιδιωτική μου διαδρομή.