Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ο ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΊΚΗΤΟΣ ''ΞΕΡΌΛΑΣ'' ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

 Ο ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟΣ ‘’ΞΕΡΟΛΑΣ’’  ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

              ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

                           

 

 

Επί τέλους η μικρή αλλά ηρωική Ελλάδα, με καθυστέρηση μεν αλλά σίγουρα απόκτησε τον  παντογνώστη της και μοναδικό κάτοχο της απόλυτης αλήθειας.  Πρόκειται για άτομο της πολιτικής μας κονίστρας, ο οποίος  άρχισε με την κατοχή και διάθεση επιστολών του Ιησού και συνέχισε με προβολή φαρμάκων, βοτάνων και λοιπών ‘’μαντζουνιών’’ ,επιδεικνύοντας και τον τρόπο χρήσης των, μέσω των ειδικών κομματικών εκπομπών , των ανά την επικράτεια τηλεοπτικών σταθμών αναμετάδοσης της ψευδολογίας του!! Η διαδικασία συνοδεύεται με ‘’ειδικό γκρουπ’’ παραπειστικής ενημέρωσης , με εξειδικευμένα μέλη και  ειδικά επιλεγμένους επισκέπτες, κατά περίπτωση.

Η πρώτη μου καλοπροαίρετη αντίδραση δείχνει ότι έχω μάθει να περιμένω με κατανόηση τους  παντοειδείς ‘’προβληματισμούς’’. Θέλησα να ταυτίσω την υπερβολή του με ενδεχόμενη θρησκοληψία και για την  ευκολότερη διάθεση της ‘’πραμάτειας ’’του  στους αφελείς. ‘Δεν ξέρω γιατί αλλά η  επίμονη προβολή  των  προϊόντων του – κυρίως για τους ηλικιωμένους που υπερτερούν αριθμητικά στη χώρα μας -μου θύμισε απόσπασμα από το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο: ‘’Και περιήγεν ο Ιησούς τας πόλεις πάσας και τας κώμας, διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν’’.

Οι δηλώσεις  του, διατρανώνουν  τη  βεβαιότητα ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια και διεκδικεί  την αυθεντικότητα τους.  Δεν δέχεται  αντίθετη άποψη,  διεκδικώντας μια μοναδικότητα, που είχα συναντήσει στα πολύ νεανικά μου χρόνια. Λόγω ηλικίας θυμήθηκα ανάλογες συμπεριφορές του Μουσολίνι με τους μελανοχίτωνες και του Χίτλερ με το Γ‘ Ράιχ. Ίσως να  υπάρχουν και στην εποχή μας νοσταλγοί και μιμητές, που ενδεχομένως αποδέχονται τις επιτυχημένες του συνταγές και μέσω αυτών  την προώθηση των  φασιστικών του  διακηρύξεων. Μετά την πρόσφατη αναστολή λειτουργίας του φασιστικού κόμματος, είμαι βέβαιος ότι θα στεγάσει  τους μελλοντικούς νοσταλγούς του φασισμού και τους νέο-μελανοχίτωνες της χώρας.

Χθες το πρωί, κατά τις οχτώ, ήταν καλεσμένος στην ΕΡΤ και ομολογώ ότι δεν άντεξα  για πολύ τις φασιστικές ιδέες του, το μίσος του για τη νόμιμα ψηφισμένη  κυβέρνηση ,το ‘’κουτσομπολιό’’ του και την επιμονή  στη δική του ‘’ορθότητα’’. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες των κηρυγμάτων του φασιστοναζισμού, λόγω ηλικίας, βίωσα όμως το μέγεθος της κτηνωδίας, του , σε ηλικία 6 ετών  και μου το ξαναθύμισε ο  καλεσμένος της ΕRT NEWS.

Θεώρησα πλεονασμό να κατονομάσω την παράταξη και τον ηγέτη της, για να αποφύγω την  διαφήμισή τους. Η δικαιοσύνη όμως έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την τήρηση των νόμιμων κανόνων, για να μην τρέχουμε με καθυστέρηση , όπως στην πρόσφατη απόφαση του Εκλογοδικείου.

Ο άλλος, επίσης αρχηγός κόμματος  του αποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου, σήμερα διέψευσε τα παγκόσμια αναγνωρισμένα επιτεύγματα της χώρας – παρά την πανδημία, και δύο εν εξελίξει πολέμους με τρομερές συνέπειες στις οικονομίες όλων των χωρών – και φάνηκε νοσταλγός μιας άλλης εποχής που όλοι μας έβλεπαν με καχυποψία και μας ‘’πλήρωναν’’ για να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα αναφωνήσω ότι αν αυτά που επικαλείται πραγματοποιηθούν ‘’αλίμονο στους νέους.

Όσον αφορά το ‘’Αμερικανάκι ‘’ , με πλήρη άγνοια της πολιτικής και της Ελληνικής πραγματικότητας, θα το καταλάβουν –ελπίζω- σύντομα – εκείνοι που τον έφεραν, αλλά ως πότε η χώρα θα πληρώνει  τους πειραματισμούς τους!!!

Οι υπόλοιποι της τραγικής αντιπολίτευσης δεν αντέχουν ιδιαίτερου σχολιασμού, θα κάνω όμως μια προσπάθεια να εντοπίσω τη δυσεύρετη στην εποχή μας ντουντούκα, που πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής σε προκάτοχό του κυρία, για να μην κουράζεται , αφού οι φωνές της αποτελούν καθημερινή της συνήθεια. Για τους φαρισαίους θρησκόληπτους και τους αιθεροβάμονες κουμουνιστές θα πω περαστικά τους, γιατί ο λαός τους έμαθε όλους πολύ καλά.   Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αταλάντη Λοκρίδας, T.K. 35200, Φθιώτιδα, Greece
Γράφω για να εξωτερικεύσω προσωπικές μου σκέψεις και να μοιραστώ εμπειρίες και γεγονότα που βίωσα προσωπικά στη μακρόχρονη υπηρεσιακή και ιδιωτική μου διαδρομή.