Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

ΣΥΝΕΙΔΗΤΉ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ

 

Σ

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ



  1. Δεν είμαι νομικός, γνωρίζω όμως – όπως οφείλω ως πολίτης μιας ευνομούμενης χώρας - ότι η ‘’ καταπάτηση’’ του όρκου θεωρείται ψευδορκία. Η συνειδητή μάλιστα τιμωρείται αυστηρά από τη μοναδική αρμόδια κατά το Σύνταγμα Δικαστική Εξουσία. Οι Βουλευτές ορκίζονται πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους με τον ακόλουθο όρκο :«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοιούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Με διαφορετική διατύπωση ορκίζονται και οι άθεοι και αλλόθρησκοι.

    Ύστερα από όλα αυτά δεν μπορώ να διανοηθώ πώς είναι δυνατόν, πρόσωπα ‘’δυνάμει μέλη μελλοντικής διακυβέρνησης της χώρας’’ να μην τηρούν τον όρκο τους και να αμφισβητούν το Σύνταγμα και τις διατάξεις των Νόμων. Πέραν της ψευδορκίας, η στάση τους αποτελεί, πράξη αντισυνταγματικότητας και πρόκληση στοιχείων ολοκληρωτισμού, για μια ευρωπαϊκή χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

    1. Ας μας εξηγήσουν οι βάναυσα και παράνομα αντιδρώντες, ποια διάταξη καταργεί την ανεξαρτησία των τριών εξουσιών και επιτρέπει στη Νομική εξουσία να ελέγχει τη Δικαστική, όπως πρότεινε πρόσφατα σύσσωμη η αντιπολίτευση;;; Η Δικαιοσύνη, ως ανεξάρτητη εξουσία διαθέτει τα δικά της όργανα ελέγχου. Η πραξικοπηματική πρόταση της αντιπολίτευσης να καλέσουν την αρμόδια Εισαγγελέα σε ‘’ανάκριση’’ στη Βουλή, θυμίζει σύγχρονη Αλβανία με την υπόθεση Μπελέρη και παλαιότερες καταστάσεις των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού. Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσει τα υπαρξιακά της προβλήματα με όρους ολοκληρωτικών καθεστώτων δεν περιποιεί τιμή στους εμμένοντες στο πραξικόπημα τους .

Είναι κρίμα για αρχηγό Κόμματος ,που θεωρείται ότι ανήκει στον δημοκρατικό άξονα και υπηρέτησε στο Ευρωκοινοβούλιο επί μακρόν, να μην κρατήσει τίποτα από όσα βίωσε και είδε να εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες. Πώς είναι δυνατόν όλοι αυτοί που αμφισβητούν το Σύνταγμα να θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα ;;; Αυτό θυμίζει άλλες εποχές, που βίωσα προσωπικά στην έρμη αυτή χώρα και νομίζω ότι παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι μαύρες εποχές που αιματοκύλισαν την πατρίδα μας για την εξουσία και την επιβολή των ιδεοληψιών κάποιων οπορτουνιστών, που ευτυχώς δεν μας έκαναν Βόρεια Κορέα!!!

    1. Αυτή τη φορά θα επικαλεσθώ τη μοναδική απάντηση που ταιριάζει στην περίπτωση : ‘’Αιδώς Αργείοι’’, για να αποφύγω τα χειρότερα που έχω στο μυαλό μου και απηχούν τη γενικότερη κοινή γνώμη, για ανθρώπους που θέλουν να μας κυβερνήσουν.

      Αντώνης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αταλάντη Λοκρίδας, T.K. 35200, Φθιώτιδα, Greece
Γράφω για να εξωτερικεύσω προσωπικές μου σκέψεις και να μοιραστώ εμπειρίες και γεγονότα που βίωσα προσωπικά στη μακρόχρονη υπηρεσιακή και ιδιωτική μου διαδρομή.