Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ



Τι μπορεί κανείς να γράψει για όσα  μέχρι και την τελευταία μέρα του μας φόρτωσε ο χρόνος που σήμερα μας εγκαταλείπει και δεν έχουν τελειωμό για όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα για τη χώρα μας. Δεν υπάρχει καν  ελπίδα, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει από αύριο και αυτό είναι το χειρότερο, να σου στερούν έστω και τις ‘’φρούδες ελπίδες’’ ότι μας περιμένει κάτι καλύτερο ή έστω κάτι διαφορετικό. Ας διατηρήσουμε τουλάχιστον το κουράγιο μας, μπας και σηκωθούμε από τους καναπέδες για να διεκδικήσουμε , κάτι που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μας δώσουν οι υπεύθυνοι για τη δυστυχία μας. Ας απωθήσουμε τις σαδιστικές πιέσεις που ασκούνται εναντίον μας , για να τους ‘’δείξουμε’’ ότι δεν μας διακατέχει κανένα σύνδρομο μαζοχισμού, όπως νομίζουν οι βολεμένοι στους θώκους τους.
Για την ώρα μένουμε   στη συνεχιζόμενη αγιότητα των ημερών,  ευχόμενοι εις εαυτούς και αλλήλους,  ο Θεός να λυπηθεί τα  απανταχού της γης δεινοπαθούντα πλάσματά του, χαρίζοντάς μια χαραμάδα ελπίδας για τον καινούργιο χρόνο. Αν δεν αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο, ας αλλάξουμε  τουλάχιστον μυαλά , ώστε  να μην προκαλούμε – όπως μέχρι τώρα - την κακοτυχία μας. Καλή χρονιά σε όλους.               Αντώνης Ταρνανάς


31.12.2016 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αταλάντη Λοκρίδας, T.K. 35200, Φθιώτιδα, Greece
Γράφω για να εξωτερικεύσω προσωπικές μου σκέψεις και να μοιραστώ εμπειρίες και γεγονότα που βίωσα προσωπικά στη μακρόχρονη υπηρεσιακή και ιδιωτική μου διαδρομή.