Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΑΝΟΗΤΕΣ[;] ΑΠΟΡΊΕς ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑ

 

ΑΝΌΗΤΕΣ[;] ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑ

             ΓIA TO  ATHENS PRIDE 2O24

 

Θα πω τα πράγματα με το όνομα τους για να γίνω κατανοητός από το σύνολο της  σύγχρονης κοινωνίας , αρχίζοντας από κάποιες πρώτες σκέψεις. Πέραν της τεράστιας προβολής του γεγονότος   συγκρατώ ένα τίτλο και μια φωτογραφία [ που ακολουθούν] και αναζητώ ακόμα τον σκοπό που υπηρετούν – πέραν της ΠΡΟΒΟΛΗΣ- , που επίσης δεν κατάλαβα τι ακριβώς ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ. Οι άνθρωποι , ως γνωστόν,  δεν αποτελούν εμπόρευμα προς διάθεση. Στην εκδήλωση παρέστησαν  και εκπρόσωποι των κομμάτων και ο  κύριος Δήμαρχος, περιχαρής για τη γιορτή. Παραθέτω τη δημοσιευμένη φωτογραφία. με  τον σχετικό συνοδευτικό τίτλο για να χαρούμε και όσοι δεν ‘’μπόρεσαν’’ να χαρούν το γεγονός live.

Αthens Pride 2024: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις  και  η συναυλία – Γέμισε η Αθήνα από χρώματα και  αγάπη, με το σύνθημα ‘’ένας Νόμος δεν αρκεί’’.  

 

Χρώματα βλέπω πολλά και πρόσωπα που ξεφαντώνουν αλλά δεν συμφωνώ με το σύνθημα ‘’ένας Νόμος δεν αρκεί’’. ΚΑΝΈΝΑΣ ΝΌΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΆΠΗ. Από τα σχολικά μου χρόνια και την εργασία μου είχα αγαπημένους φίλους, που  είχαν αυτή την  ιδιαιτερότητά [όπως λέγαμε τότε] . Αποτελούσε προσωπικό τους θέμα και τους υπερασπιζόμουν σε περιπτώσεις που κάποιοι κακοπροαίρετοι έκαναν διάφορα σχόλια σε βάρος τους.

Στην διάρκεια του εμφυλίου  η πόλη μου ήταν εκ περιτροπής υπό τον έλεγχο των ανταρτών ή των αποσπασμάτων ασφάλειας. Κάποια μέρα, που οι πρώτοι [ αν δεν απατώμαι ήσαν αριστεροί] είχαν το πάνω χέρι , κάλεσαν το σύνολο του πληθυσμού στο προαύλιο του παλιού γυμνασίου, όπου’’ γενειοφόροι και αρματωμένοι αντάρτες, στο εξώστη , κούρευαν δυο γυναίκες με αιτιολογία ότι εκδίδονταν και ένα ταλαίπωρο ομοφυλόφιλο που ‘’παραβίαζαν τους ηθικούς κανόνες’’. Τους υποχρέωναν δε να πουν φωναχτά ότι δεν θα ‘’γ…..ούν]. Οι γυναίκες το ψέλλισαν  με κάποια συστολή, ο τρίτος όμως επαναλάβαινε ότι συμφωνεί με τις εντολές.  Με τη  συνοδεία  των αρματωμένων περνούσαν μπροστά από το πλήθος [ συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών] και μας υποχρέωναν να τους φτύνουμε – για την ‘’ανηθικότητά’’ τους και όχι για ‘’ξεμάτιασμα’’. Όταν τελείωσε ο εμφύλιος κανένας δεν έκρυβε την ιδιαιτερότητά του, χωρίς και να την προβάλει, οπότε ζούσαμε όλοι ειρηνικά και με αγάπη μεταξύ μας, ‘’χωρίς να μας το επιβάλει ο Νόμος. Εδώ λοιπόν αρχίζουν οι απορίες μου, παρά το γεγονός ότι έζησα για δεκαετίες σε ‘’απελευθερωμένες σεξουαλικά’’ χώρες και δεν διαπίστωσα την ύπαρξη Νόμων  ή  συμμετοχή  κομματικών στελεχών ‘’στις όποιες κόσμιες’’ εκδηλώσεις τους. Η όλη κίνηση αποτελεί μάλλον διακριτική μεταχείριση παρά ισοτιμία που την είχαν.

Συνεχίζω  τις γεροντικές απορίες μου, για το γεγονός  ότι κάποια παιδιά αισθάνονται ‘’παιδιά ενός άλλου Θεού’’, αφού υποχρεώνονται να απαντούν στις απορίες ή πονηριές συνομηλίκων τους πώς είναι δυνατό να έχουν πατέρα και μητέρα του ίδιου φύλου, αφού για να γεννηθούν παιδιά δεν αρκεί ο πελαργός αλλά κάποιες ‘’πράξεις’’ με τη συμμετοχή ανδρός και γυναικός, όπως βλέπουν  στην τηλεόραση. το σινεμά ή το διαδίκτυο.

Σαν γέρος στα 90 μου έχω πολλές ακόμα απορίες, αλλά για να μη σας κουράζω, θα μείνω σε ένα σημαντικό ερώτημα: Στα πλαίσια της ισονομίας [ γιατί η ισότητα αφορά μόνο τη σχέση μεγεθών που δεν μας ενδιαφέρει επί του παρόντος] τι θα συμβεί αν αποφασίσουν και οι άλλοι, οι ετερόφυλοι ντε, να κάνουν το δικό τους PRIDE της χαράς ;;; Θα συμπαρασταθούν και πάλι εκπρόσωποι των κομμάτων ή μήπως η εμφάνισή τους θεωρηθεί προκλητική και μη  εμπίπτουσα στους κανόνες ισότητας, ισονομίας και ισοπολιτείας;;; Μη βασανίζετε το μυαλουδάκι σας γιατί δεν θα βρείτε απάντηση. Το προσπάθησα και εγώ επί δεκαετίες αλλά δεν μπόρεσα να βρω λύση, διότι εκεί που νόμιζα ότι το προσεγγίζω με φρενάριζε η σοφία της φύσης που διέπει τους κανόνες της ζωής και όπου την παραβλέψαμε είχαμε συνέπειες. Σκέφθηκα και πάλι με τη λογική της λοάτκι κοινότητας αλλά ‘’κόλλησα’’ στο δημογραφικό της χώρας. Ποιοι τελικά θα κάνουν τα παιδιά, έστω και προς υιοθεσία από τα μέλη της λοάτκι  κοινότητας. Θυμάμαι και τη λύση που είχε προτείνει κομματικός αρχηγός σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι αποφάσισαν με τον σύντροφό του τη ‘’χρήση’’  παρένθετης μητέρας με δικά τους σπερματοζωάρια για να διαιωνίσουν το προσωπικό τους είδος . Δεν ερωτώ τι αποφάσισαν τελικά γιατί, με τα λεφτά τους που δήλωσαν ότι διαθέτουν, θα βρουν τρόπο να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους. Οι απαγορεύσεις του Νόμου αφορούν εμάς τους υπόλοιπους

Θυμάμαι κάποια εποχή, με το σουρούπωμα ,διάφοροι   τύποι, της υψηλής κοινωνίας και  του θεάτρου, ψάρευαν  αναξιοπαθείς ,με αμοιβή τον σύντροφό τους στην πλατεία Κουμουνδούρου , και το  γεγονός αποτελεί απλή σύμπτωση , χωρίς κανένα υπαινιγμό.

Σταματώ εδώ τις απορίες μου, γιατί αν συνεχίσω θα ενοχλήσω συνανθρώπους  μου και  δεν το θέλω.   Αντώνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αταλάντη Λοκρίδας, T.K. 35200, Φθιώτιδα, Greece
Γράφω για να εξωτερικεύσω προσωπικές μου σκέψεις και να μοιραστώ εμπειρίες και γεγονότα που βίωσα προσωπικά στη μακρόχρονη υπηρεσιακή και ιδιωτική μου διαδρομή.