Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΈΦΤΗΣ

 

ΦΩΝΆΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ



Πρόκειται για ένα κωμικό κινηματογραφικό έργο, βασισμένο στο ομότιτλο έργο του μεγάλου μας Δημήτρη Ψαθά και περιγράφει τα παθήματα ενός έντιμου ανθρωπάκου ο οποίος ενοχοποιήθηκε από ελεγχόμενο για παραποιήσεις λογιστικών στοιχείων της εταιρείας. Ο καημένος ο λογιστάκος οδηγήθηκε και στη φυλακή για να παραδεχθεί ότι είναι ‘’κλέφτης’’. Πολύ συχνά συμβαίνει κάποιοι ψεύτες, επικαλούμενοι ψευδή στοιχεία, να ενοχοποιούν αθώους για να καλύψουν τις δικές τους μπομπές.

Για παράδειγμα οι τελευταίες πυρκαγιές στην Αττική, παρά τις προσπάθειες πυροσβεστών με περισσότερα και πιο σύγχρονα μέσα και οι υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτόν τους , δεν κατάφεραν να κάνουν το ‘’θαύμα’’, να σώσουν τα πάντα. Ακόμα και πιο προηγμένες χώρες έχουν υποστεί καταστροφές μεγάλων περιοχών και πολλές απώλειες κατοίκων των περιοχών, παρά τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτουν. Η αξιωματική αντιπολίτευση – ακολουθούμενη άνευ ετέρου από τα λοιπά κόμματα- εγκαλούν την κυβέρνηση και καλά κάνουν, για την εγκληματική τους αδράνεια και για πρώτη δόση ζητούν παραίτηση του αρμόδιου Υπουργού. Δεν γνωρίζω τα στοιχεία και δεν θέλω να τους αδικήσω αλλά η όλη κατάσταση μου θυμίζει την κωμωδία στην οποία ο Ντίνος Ηλιόπουλος που πρωταγωνιστούσε, έδρασε σαν να γνώριζε τη σημερινή αντιπολίτευση.

Μια αντίστοιχη πυρκαγιά του 2018 στην ίδια περίπου περιοχή [Μάτι], περιγράφεται από τον Τύπο ως εξής:Σ

Σαν σήμερα, 23 Ιουλίου 2018, η φονική πυρκαγιά στο Μάτι - Το χρονικό και η δικαστική απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 23 Ιουλίου, από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η δίκη των κατηγορουμένων στο Εφετείο ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την πρωτόδικη απόφαση με την οποία απαλλάσσονταν 15 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους, ενώ στους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και τους επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή. Στην πυρκαγιά στο Μάτι έχασαν τη ζωή τους 104 συνάνθρωποι μας- δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών. Κάποιοι πνίγηκαν βουτώντας στη θάλασσα για να ξεφύγουν από τη φωτιά, άλλοι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι, ενώ κάποιοι κατέληξαν μετά από μάχη που έδωσαν με τα εγκαύματα στο νοσοκομείο. 

Αυτοί οι άνθρωποι που δεν έκαναν τίποτα για να σώσουν κάποιο από τα θύματα, το βράδυ έστησαν παράσταση – έκτακτο Συμβούλιο , και ενώ η πυροσβεστική είχε αναφερθεί σε ύπαρξη θυμάτων, εκείνοι δεν είπαν λέξη. Την υπεύθυνη περιφερειάρχη της εποχής και υπόδικη στην αναψηλάφηση της δίκης, χρησιμοποιούν ακόμα με υπερηφάνεια. Αυτή είναι η ηθική που μας επιφυλάσσουν ή συμπεριλαμβάνεται και εκείνη του νέου μπασκετμπολίοστα-ευρωβουλευτή. Αν έτσι σκέπτεστε κρατήστε τα για τον εαυτό σας και αφήστε τη χώρα να προχωρήσει. Όσον αφορά τους παπαγάλους της ήσσονος αντιπολίτευσης, ψάχνουν με κάθε τρόπο να βρουν τον εαυτό τους. Αντώνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Αταλάντη Λοκρίδας, T.K. 35200, Φθιώτιδα, Greece
Γράφω για να εξωτερικεύσω προσωπικές μου σκέψεις και να μοιραστώ εμπειρίες και γεγονότα που βίωσα προσωπικά στη μακρόχρονη υπηρεσιακή και ιδιωτική μου διαδρομή.